Nieuws

Het laatste nieuws van NVB

NVB leeft regels drank -en horecawetgeving na

Noord Veluwe Boys leeft regels drank –en horecawetgeving na!

Voor het tweede jaar op rij is sv Noord Veluwe Boys geslaagd voor het mystery guest onderzoek van de gemeente Oldebroek. In oktober 2015 heeft de gemeente een mystery guest onderzoek laten uitvoeren door bureau Archytes. Hiervoor heeft Archytes twee mystery guests ingezet, een jongen en een meisje van beide 17 jaar oud. Ze hebben slijterijen, supermarkten, cafés, snackbars, dorpshuizen en sportkantines bezocht. Per branche hebben ze twee aankooppogingen gedaan. De paracommerciële instellingen (de dorpshuizen en vooral de sportkantines) hielden zich in 75% van de gevallen niet aan de regels. Bij Noord Veluwe Boys is het hen niet gelukt om alcohol te verkrijgen.

Het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek heeft in 2014 een convenant afgesloten met de sportverenigingen. In dit convenant zijn onder meer afspraken gemaakt over het voorkomen van alcoholgebruik door jongeren tot 18 jaar en het matigen van alcoholgebruik boven de 18 jaar. Deelname aan het convenant heeft voor verenigingen zoals Noord Veluwe Boys als voordeel dat ze gebruik kunnen maken van ruimere schenktijden. Daarnaast biedt de gemeente voor nieuwe barvrijwilligers gratis de IVA (Instructie Verantwoord Alcoholschenken) training aan.

 

Het bestuur van sv Noord Veluwe Boys wil middels deze weg alle barvrijwilligers bedanken voor hun oplettendheid in het naleven van de drank –en horecawetgeving en de gemeente Oldebroek voor het verlenen van IVA trainingen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.