Nieuws

Het laatste nieuws van NVB

Verdiende overwinning Noord Veluwe Boys op ’t Harde

Noord Veluwe Boys ging zaterdag op bezoek bij S.V. ’t Harde. Het was voor het eerst dat Noord Veluwe Boys in competitieverband in en tegen ’t Harde speelde. Vanwege blessures van zowel beide keepers in de selectie maakte Kaj Scholten zijn debuut in de basis.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor ’t Harde. Dat had wat goed te maken na de nederlaag in Hattemerbroek voor de winterstop. Toch wisten de spelers van Jan Jaap Kooistra ’t Harde van scoren te beletten. Jan Reurink moest de wedstrijd al snel verlaten met een blessure en werd vervangen door Alwin vd Beek. Na een moeilijke beginfase wist NVB al enkele keren gevaarlijk voor het doel van ’t Harde te komen maar de keeper hield zijn doel schoon. Tot op een gegeven moment Ronald Winter oog in oog met de keeper stond en de spits faalde niet. Op slag van rust werd Gijs van Hulst met een schandelijke overtreding uit de wedstrijd getrapt door Wesley Huenestein. Hij werd na rust vervangen door Ali Dawud.

Dawud liet zich meteen gelden want direct na rust maakte hij de 0-2. Noord Veluwe Boys kwam er in tweede helft vaak gevaarlijk uit, maar steeds was  de grensrechter die zijn vlag omhoog stak. Tot verontwaardiging van Noord Veluwe Boys. Dit gebeurde meerdere keren totdat scheidsrechter Maat er genoeg van had zijn grensrechter liet staan en Ronald Winter en Ali Dawud op de keeper af konden gaan. Het was Winter die het laatste zetje gaf en de 0-3 op het scorebord zette. NVB had nog meerdere keren de kans om de score uit te breiden maar het bleef 0-3.

Volgende week zaterdag speelt Noord Veluwe Boys om 15:00 tegen Dieze West op sportpark Het Hoge Laar.