Nieuws

Het laatste nieuws van NVB

Noord Veluwe Boys boekt uitzege in Windesheim

Noord Veluwe Boys heeft zichzelf zaterdag een goede dienst bewezen in het uitduel tegen VSW uit Windesheim. De Boys speelde tegen de titelkandidaat in de 4e klasse een prima wedstrijd en won met 0-1.

De trouwe toeschouwers van Noord Veluwe Boys trotseerden de snijdende kou op sportpark De Bosrand om deze wedstrijd te bekijken. De supporters zagen dat VSW het initiatief in de wedstrijd had maar de defensie van NVB werd nauwelijks op de proef gesteld door VSW. Namens VSW was Joey Platenkamp met een schot op de bovenkant van de lat het dichtst bij een treffer namens de thuisploeg. De kwetsbaarheden van VSW waren met name achterin te vinden en daar maakte Noord Veluwe Boys in de omschakeling gebruik van. In een snelle uitbraak ging Ali Dawud er vandoor, hij ging alleen op de keeper van VSW af maar die wist zijn schot in eerste instantie nog te keren. In de rebound was het voor Ali Dawud een koud kunstje om binnen te tikken. Met een stand van 0-1 ging men rusten.

VSW nam na de thee weer het initiatief, maar van dreiging van VSW in de tweede helft kwam weinig terecht. Noord Veluwe Boys miste meerdere opgelegde kansen op de 0-2. In 1-op-1 situaties als in overtal ging de bal er maar niet in. Zo bleef de marge maar op 1 doelpunt. Noord Veluwe Boys kreeg veel vrije trappen tegen op gevaarlijke plekken voor het doel maar VSW wist hier niet gevaar mee te creëren. Na iets meer dan 90 zeer koude minuten vond scheidsrechter Van Otten het mooi geweest en kon Noord Veluwe Boys voor de tweede maal 3 punten tegen VSW bijschrijven.

De uitslag is een opsteker voor koploper Zalk. Zalk speelde een uitwedstrijd tegen Wijthmen en won deze met 0-2. Hiermee loopt Zalk uit tot 7 punten voorsprong op VSW. VSW heeft echter nog twee inhaalwedstrijden te goed en kan de achterstand terugbrengen tot 1 punt. Zalk moet echter nog tweemaal tegen Noord Veluwe Boys. De Boys wisten echter 12 punten te pakken tegen de top 3. VSW en ’t Harde waren beide een prooi voor de Boys. Volgende week speelt Noord Veluwe Boys een thuiswedstrijd tegen EZC’84. De aanvang van deze wedstrijd is 14:30.